۱۰ نکته و یک مفهوم مشترک

۱- چند کار را هم زمان انجام ندهید: منظور این نیست که در یک لحظه فقط گوشی تلفن همراه‌تان را در دست بگیرید و کار دیگری نکنید. منظور این است که در لحظه حاضر باشید. هنگام مکالمه، به دعوای امروز با رییس‌تان یا به غذایی که قرار است برای شام داشته باشید، فکر نکنید. اگر می‌خواهید مکالمه را قطع کنید، درنگ نکنید و دست به این کار بزنید. نباید نیمی از شما درگیر گفت‌وگو و نیم دیگرتان درگیر مسائل دیگر باشد.

۲

۲- فضل فروشی نکنید: اگر می‌خواهی فرصت اظهار نظر، پاسخ، بحث، مقاومت یا تفصیل را به دیگران ندهید، وبلاگ بنویسید.

۳- از پرسش‌های باز استفاده کنید: در این مورد می‌توانید روزنامه‌نگارها را الگو قرار دهید. از عباراتی مانند چه کسی، چه چیزی، چه وقت، کجا، چرا و چگونه بهره ببرید. اگر سوال‌تان پیچیده باشد، پاسخی بیش از اندازه ساده دریافت خواهید کرد.

۴- با جریان حرکت کنید: نگذارید افکاری که هنگام گفت‌وگو به‌یک‌باره به ذهن‌تان هجوم می‌آورند. شما را از موضوع صحبت غافل کنند. احتمالاً مصاحبه‌های تلویزیونی مختلفی را دیده‌اید که در آن‌ها، مصاحبه شونده به مدت چند دقیقه صحبت می‌کند و مصاحبه‌کننده ناگهانی سوالی را می‌پرسد که کاملاً بی ربط بوده یا قبلاً پاسخ‌داده‌شده است. این امر نشان می‌دهد که مصاحبه‌کننده چند دقیقه‌ای از جریان خارج‌شده و به صحبت‌های طرف مقابل گوش‌داده است.

۵- از گفتن «نمی‌دانم» نترسید: افرادی که در رادیو صحبت می‌کنند می‌دانند که صدایشان ضبط می‌شود و به همین دلیل درباره آنچه که در آن ادعای تخصص می‌کنند و نیز در مورد دانسته‌ها قطعی شان محتاط هستند. شما نیز جانب احتیاط را در این زمینه رعایت کنید و از گفتن «نمی‌دانم» ابایی نداشته باشید؛ چون گفته هایتان نباید بی‌ارزش باشد.

۶- تجربه خودتان را با تجربه‌طرف مقابل برابر ندانید: اگر طرف صحبت‌تان درباره از دست دادن یکی از اعضای خانواده‌اش به شما گفت، شما از تجربه مشابه‌تان چیزی نگویید و یا اگر درباره مشکلی در محل کار برایتان حرف زد، با ابراز تنفر از شغل خودتان با او همدردی نکنید؛ چون تجربیات دو انسان هرگز به یکدیگر شبیه نخواهد بود. مهم‌تر از آن، موضوع صحبت شما نیستید، گفت‌وگو را فرصتی برای تبلیغات ندانید.

۷- از تکرار بپرهیزید: تکرار نظرات و سخنان‌تان به‌طرف مقابل القا می‌کند که قصد برتری‌جویی را بر او دارید و از آن مهم‌تر این که مکالمه خسته‌کننده و کسالت بار است. این اتفاق در محیط کار یا هنگام گفت‌وگوی والدین و فرزندان به وفور رخ می‌دهد. می‌خواهیم حرف‌مان را به کرسی بنشانیم و در همین راستا، نظرمان را بارها و بارها در قالب‌های مختلف تکرار می‌کنیم. مرتکب این اشتباه نشوید.

۸- به حاشیه نروید: صادقانه بگویم که دیگران به نام‌ها، سال‌ها، تاریخ‌ها و همه جزییاتی که تلاش می‌کنید در ذهن‌تان پیدا کنید، اهمیتی نمی‌دهند. این خود شما هستید که برای‌شان مهم هستید. آن‌ها درباره خصوصیات شما و نقاط مشترک‌تان با یکدیگر کنجکاو هستند. حواشی را کنار بگذارید.

۹- گوش دهید: مهم‌ترین نکته، گوش دادن است. از آدم‌های مهم زیادی شنیده‌ام که گوش دادن مهم‌ترین مهارتی است که هر انسان می‌تواند در خود پرورش بدهد. «اگر دهانت همیشه باز باشد، چیزی یاد نمی‌گیری»؛ این نقل قولی شرقی با اندکی تغییر بود. «استفان کاوی» هم اظهارنظر جالبی در این مورد کرده است: «اکثر ما نه هدف درک کردن بلکه با هدف پاسخ دادن به دیگران گوش می‌دهیم».

۱۰- موجز باشید: سخنان موجز هم جذاب هستند و هم موضوع اصلی را پوشش می‌دهند.

همه این ده نکته در یک مفهوم خلاصه می‌شوند و آن، اینکه به دیگران توجه و علاقه نشان دهید. پس وارد اجتماع شوید، با مردم صحبت کنید، به مردم گوش دهید و مهم‌تر از همه، آماده شگفت‌زده شدن باشید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید: