به دنبال بسته شدن ۹ بیمارستان خصوصی در کابل، انجمن بیمارستان‌های خصوصی کشور به این تصمیم وزارت صحت عامه اعتراض کرده و آن را یک “حرکت سیاسی” خوانده است.
وزارت صحت عامه فعالیت ۹ بیمارستان را به دلیل آنچه سرپیچی از قوانین، بی‌توجهی به استانداردها و عدم رعایت بهداشت خوانده، به‌روز شنبه ۱۹ ثور متوقف کرد.
فیروزالدین فیروز، وزیر صحت عامه کشور گفته بیمارستان‌هایی که مسدود شده، هیچ نوع معیاری را برای عرضه خدمات صحی در نظر نگرفته بودند.
وضعیت ساختمان، تجهیزات، اتاق عمل، داشتن بخش عاجل، بخش زنان و زایمان، حضور پزشکان متخصص، نحوه تشخیص بیماری، وضعیت بهداشت و داروخانه‌ها از شاخص‌هایی بوده که در ۱۲۴ بیمارستان در کابل بررسی‌شده است.
دکتر عزیز الله امیر، رییس انجمن بیمارستان‌های خصوصی امروز در کابل به خبرنگاران گفت، تصمیم وزارت صحت عامه بیشتر سیاسی بوده تا بررسی معیارهای لازم. او می‌گوید که آقای فیروز با بیمارستان‌ها در کشور برخورد دوگانه دارد.
آقای امیر گفت: “معیارها را باید فقط بیمارستان‌های خصوصی مراعات کنند، در بیمارستان‌های دولتی خبری از تطبیق معیارها نیست، بیمار باید فقط در بیمارستان‌های خصوصی مصون باشند و در بیمارستان‌های دولتی هر بلایی که سرشان آمد مهم نیست؟”
او وزارت صحت عامه را به برخوردهای شخصی و نژادی علیه بیمارستان‌های خصوصی متهم کرد و گفت که صحبت‌های اخیر وزیر صحت عامه، بیماران را بیشتر تشویق می‌کنند تا برای درمان به خارج از کشور بروند.
افغانستان ازجمله کشورهای است که به‌شدت از حوزه درمانی و بیمارستانی رنج می‌برد و بیشتر شهروندان بیمارانشان را برای تداوی به خارج از کشور می‌برند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید: