در انتخابات پارلمانی تاجیکستان، حزب دموکراتیک خلق زیر رهبری امام علی رحمان رییس‌جمهور این کشور ۶۵٫۲ درصد آرا را به دست آورد.
طبق گزارش کمیسیون انتخابات تاجیکستان، سه حزب دیگر بالاتر از مرز 5 درصد رأی گرفته‌اند. حزب نهضت اسلامی که تاکنون در مجلس نماینده داشت، این بار موفق به تکمیل کردن میزان لازم ۵ درصد نشده است.
در این کشور آسیای مرکزی که جناح مخالف حکومت (اپوزسیون)، پیوسته زیر فشار قرار دارد، ۲۸۵ نامزد از هشت حزب در انتخابات شرکت کرده بودند. ناظران روی پیروزی آشکار حزب حاکم دموکراتیک خلق حساب می‌کردند. این حزب در پارلمانی که میعادش رو به پایان یافتن است، ازجمله ۶۳ کرسی، ۵۵ تای آن را در اختیار داشت. در این جمهوری پیشین شوروی سابق، هیچ‌گاه ناظران بین‌المللی انتخابات را آزاد و منصفانه نیافته‌اند. این بار نیز اپوزسیون از سرکوب شکایت کرده است.
سازمان امنیت و همکاری اروپا روز دوشنبه مجدداً انتخابات در این کشور فقیر را غیر دموکراتیک خواند و انتقاد کرد. سازمان امنیت و همکاری اروپا در دوشنبه پایتخت تاجیکستان گفته است که طبعاً بدیل‌هایی برای نامزدان حکومتی وجود داشتند، اما امکانات و مجال برای آن‌ها محدود بود.
انتخابات در این کشور که بیشترین باشندگان آن مسلمان بوده و ۸٫۳ میلیون نفر جمعیت دارد، در سایه یک بحران اقتصادی شدید برگزار شد. حکومت در مبارزات انتخاباتی اعلام نمود که ۲۰۰ هزار شغل جدید ایجاد می‌کند. بسیاری تاجیک‌ها معیشت خانواده‌هایشان را از طریق کار در خارج به‌خصوص در روسیه تأمین می‌کنند. این کشور که هنوز از پیامدهای جنگ داخلی رنج می‌برد، یک کشور ترانزیت برای مواد مخدر از افغانستان به غرب شمرده می‌شود. روسیه به‌مثابه قدرت محافظ یک پایگاه نظامی با ۷۰۰۰ سرباز در این کشور دارد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:
کلیدواژه ها :