بازی‌های اینترنتی و کامپیوتری یکی از عواملی است که سطح سرانه مطالعه را در سطح جهان بخصوص افغانستان کاهش داده است.

عدم نظارت جدی از گیم نت‌ها و طبع در پی آن، حضور گسترده دانش آموزان در رده‌های سنی مختلف مانع درس خواندن تعدادى از نوجوانان و کودکان شده و این کار، سبب نگرانى برخى از فعالان مدنی و خانواده‌ها گردیده است.

از جمله بازی‌های کامپیوتری که در سال‌های اخیر در کشور و به ویژه در ولایت هرات، با استقبال کودکان و نوجوانان مواجه گردیده، نوعی از بازی‌های کامپیوتری است که به صورت چند نفره انجام می‌شود.

درحال حاضر در اکثر مناطق شهر هرات، گیم نت‌ها فعالیت دارند و روزانه ده‌ها نفر از کودکان و نوجوان، بدون اطلاع خانواده‌های شان در گیم نت‌ها به بازی‌های کامپیوتری مشغول اند.

بارها دیده شده که حتی کودکان زیر ۱۰ سال بدون اطلاع اولیاء شان به گیم نت‌ها مراجعه می کنند.

علاقه مندان به این بازی‌ها می‌گویند که در اوقات بیکاری به این مکان مراجعه کرده و وقت شان را سپری می‌کنند.

آنان می‌گویند که با سرگرم شدن بازی‌های اینترنتی فکر شان را از مشکلات زندگی برای مدتی دور نگه می‌دارند.

در همین حال مالکان دکان‌های گیم نت در مصاحبه‌ای با تلویزیون چکاد می‌‌گویند که بیشتر مشتری‌هایشان را نوجوانان تشکیل می‌دهد و ساعت‌ها در این مکان مصروف بازی اند.

قابل ذکر است که این بازی‌ها تنها بر درس و تعلیم آینده سازان فردای کشور تاثیر نمی گذارد بلکه باعث اختلالات روحی روانی این قشر نیز می‌شود.

در عین حال «علی احمد کاوه» استاد جامعه شناسی دانشگاه هرات در مصاحبه‌ای با تلویزیون چکاد می‌گوید که بازی‌های کامپیوتری با تم و یا ژانر جنگی و خشن باعث می‌شود که کودک در آینده پرخاشگر به بار آید.

«جواد عمید» فعال مدنی در هرات این چالش را ناشی از عدم نظارت درست مسئولان در ریاست اطلاعات و فرهنگ هرات می‌دانند.

برای گرفتن و انعکاس دیدگاه ریاست اطلاعات و فرهنگ هرات تلاش کردیم اما موفق به این کار نشدیم از این رو به سراغ اداره محلی هرات رفتیم.

«جیلانی فرهاد» سخنگوی والی هرات به تلویزیون چکاد گفت که ادارات مربوطه باید در راستای جلوگیری از ترویج گیم‌های خشن اقدام نمایند.

هرچند در کشورهای توسعه یافته از گیم نت‌ها در جهت رشد استعدادهای کودکان استفاده می‌شود اما ظاهرا در افغانستان به ویژه در ولایت هرات این سکه روی دیگری دارد، رویی که فعالان مدنی نشعت گرفته از عدم نظارت ریاست اطلاعات و فرهنگ می‌دانند.

اما به هر حال آنچه از این سکه رو نماست خطری است که کودکان و نوجوانان هرات را به لحاظ علمی و روحی و روانی تهدید می‌کند.

 

 

https://telegram.me/CHEKADTV

این مطلب را به اشتراک بگذارید:
کلیدواژه ها :